M&M's blondies


M&M's blondies* 150 g białej czekolady 80 g masła 1/3 szklanki drobnego brązowego cukru 2 jajka
3/4 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
pół szklanki cukierków M&M's
50 g posiekanej białej czekolady
W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy 150 g czekolady i mieszamy aż do rozpuszczenia. Odstawiamy aż trochę przestygnie, a w tym czasie łączymy suche składniki. (Ja dodatkowo zmiksowałam brązowy cukier, aby był drobniejszy, ale nie jest to konieczna czynność).
Następnie suche składniki miksujemy z jajkami, ekstraktem z wanilii i ciepłą masą czekoladową. Na koniec dodajemy cukierki i kawałeczki posiekanej białej czekolady(50g).
Blondies piec w wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej lub prostokątnej formie, w rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 180 stopni, około 25-30 minut. Przed krojeniem ciasto należy wystudzić.
*Przepis zmodyfikowałam bazując na proporcjach z przepisu : http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/Brownies-z-biala-czekolada-i-migdalami-blondies.html
Tosia