Młoda kapusta duszona z kiełbasą i pomidorami
 
            Smaczne danie jednogarnkowe z młodej kapusty, kiełbasy i pomidorów. Świetny przepis jeśli akurat zostało Wam trochę kapusty i nie wiecie co z nią zrobić :). Przygotowuje się bardzo szybko, w sam raz na lekki obiad lub kolację. Najlepiej smakuje z kromką świeżego pieczywa. Przy okazji przypomnę inny pyszny przepis do wykorzystania na teraz – bigos z młodej kapusty, bardzo polecam!
 Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Młoda kapusta duszona z kiełbasą i pomidoramiPorcje
					
						
	            
	            	
 	            	    
 	            	
	            	Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Młoda kapusta duszona z kiełbasą i pomidoramiPorcje3
Kalorie200
kcalSkładniki- 600 g młodej kapusty 
- 1 cebula 
- 1 kiełbasa śląska 
- 1 pomidor malinowy 
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 
- ½ łyżeczki ostrej papryki 
- 1 ½ szklanki wody 
- 2 łyżki oleju 
- sól, pieprz 
- Kapustę poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry. Pomidor sparzyć, obrać i pokroić w większą kostkę.
- W szerokim garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, smażyć przez 2 minuty. Dodać kiełbasę i smażyć razem aż lekko się zarumienią. Dorzucić kapustę, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, zalać wodą. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez około 12 minut.
- Po tym czasie dodać pokrojonego pomidora i przecier pomidorowy. Dusić kolejne 10 minut. W razie potrzeby doprawić na koniec jeszcze solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.
 
            