Mizeria z ogórków

2 ogórki

kilka gałązek koperku

jogurt (może być śmietana 18%)

1 łyżka soku z cytryny (około)

sól

pieprz

cukier

Ogórki obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić do miski, lekko posolić, odsączyć z nadmiaru wody. Do jogurtu wsypać odrobinę cukru, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do ogórków. Dodać drobno pokrojony koperek. Składniki połączyć, przełożyć do małych salaterek, udekorować gałązką kopru.

 

 

 

 

 

                              Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                             Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka z czerwonej fasoli, en…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Wiosenna sałatka z awokado i o…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Sałatka z ogórków

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Zieleń jarmużu z jabłkiem i og…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Tarta z ciasta francuskiego i…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Grzanka z pomidorami, czyli br…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

1

Sałatka ogórkowa Jakuba Kuroni…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

6

Gyros z karkówki i przepis na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Ogórkowe podstawy - kiszenie

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Ogórki chili ( pikle "krokodyl…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Ogórki w słodko-ostrej zalewie

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Przysmak z kukurydzy i ogórka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog