Mizeria z ogórków

2 ogórki

kilka gałązek koperku

jogurt (może być śmietana 18%)

1 łyżka soku z cytryny (około)

sól

pieprz

cukier

Ogórki obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić do miski, lekko posolić, odsączyć z nadmiaru wody. Do jogurtu wsypać odrobinę cukru, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do ogórków. Dodać drobno pokrojony koperek. Składniki połączyć, przełożyć do małych salaterek, udekorować gałązką kopru.

 

 

 

 

 

                              Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                             Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka z czerwonej fasoli, en…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Wiosenna sałatka z awokado i o…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Sałatka z ogórków

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Pierogi z soczewicą i grzybami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Muffinki dyniowe z czekoladą

Kaś Kaś
Bake&Taste

Jesienna zupa z soczewicą, mak…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Czerwone curry z wieprzowiny i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pad Thai

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Shoarma - przyprawa

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Hummus z awokado - Guacaummus…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Orzechy i twaróg

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Dyniowa kawa latte

A_SE A_SE
Shabbyeat