Mizeria z ogórków

2 ogórki

kilka gałązek koperku

jogurt (może być śmietana 18%)

1 łyżka soku z cytryny (około)

sól

pieprz

cukier

Ogórki obrać, pokroić w cienkie plastry. Wrzucić do miski, lekko posolić, odsączyć z nadmiaru wody. Do jogurtu wsypać odrobinę cukru, szczyptę pieprzu i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i wlać do ogórków. Dodać drobno pokrojony koperek. Składniki połączyć, przełożyć do małych salaterek, udekorować gałązką kopru.

 

 

 

 

 

                              Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                             Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

2

Sałatka z czerwonej fasoli, en…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Wiosenna sałatka z awokado i o…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Sałatka z ogórków

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

2

Solianka

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Suchi inaczej

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Carpaccio czy sałatka ?

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

2

Surówka z ogórka i cukinii - d…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Sos sałatkowy Vinegret z ogórk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Zieleń jarmużu z jabłkiem i og…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Pikle - przetwory z ogórków v.…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Marynowane ogórki w occie z br…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Sałatka ogórkowa Jakuba Kuroni…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni