Mizeria na zimę

Mizeria na  zimę

Zupełnie inna od tej ze śmietaną, z cukrem lub solą. Inna, ale równie pyszna. Koperkowa, czosnkowa z cebulą. Doskonała do kotleta mielonego, klopsików, pieczeni rzymskiej. Pyszna jako dodatek na kanapki.

/źródło: "Przyślij przepis"/

Zdjęcie - Mizeria na  zimę  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Skladniki:

5 kg ogorkow

1kg cebuli

1litr oliwy

1szklanka octu

3lyzki soli

3lyzki cukru

1 lyzeczka zmielonego pieprzu

glowka zmiazdzonego czosnku

2 peczki swiezego koperku

Przygotowanie

Ogorki obieramy, cebule kroimy w piorka, koperek drobno siekamy, dodajemy pozostale skladniki i wszystko mieszamy w misce. ogorki musza byc pokrojone na troche grubsze plasterki niz na zwykla mizerie.

Miske przykrywamy i pozostawiamy na 24 godziny. Wydzielony plyn powinien wszystko przykryc. Mizerie nakladamy do pollitrowych sloikowi pasteryzujemy 5 minut, nie dluzej.

Smacznego!

Kategorie przepisów