Mini-piadine

Mini-piadine

Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Piadina, czyli popularny włoski placek z mąki pszennej doskonale zatępuje pieczywo.


Dziś w wersji mini . Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • 250 g mąki pszennej /użyłam orkiszowej /+ do podsypania/
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • ok.120 ml wody
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • sól /do smaku

oraz : twarożek, wędlina w plasterkach, zielona sałatka, pomidor itp.
Wykonanie: Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami -Składniki na ciasto zagnieść. -Owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.30 minut. -Ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów ,wyciąć krążki o średnicy ok.8-10 cm. -Piec na z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej. -Upieczone krążki piadiny dowolnie przekładać wędliną,, twarożkiem i warzywami.
Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mini-piadine - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów