
Super szybkie mini muffiny z nutelli, są rewelacyjne, mięciutkie z chrupiącą skórką, pełne orzechów. Mini babeczki takie na jeden kęs. Tak, tak nie przewidzieliście się z nutelli a nie z nutellą. Głównym składnikiem tych babeczek jest właśnie nutella. W sumie składników jest 4, piecze się je od 10-15 minut. Nic prostszego. Ten przepyszny przepis pochodzi z
Ryan's baking blog. Co prawda autor twierdzi, że powinny przypominać w smaku brownie, ale moje nie były aż tak wilgotne w środku. Może gdybym wybrała opcję z czekoladą a nie z orzechami... Na pewno jeszcze spróbuję zrobić je z czekoladą, myślę, że wtedy moje dziewczynki będą jeszcze bardziej zachwycone, w końcu czekolady nigdy dość.
Składniki na 12-16 mini muffinek:
- 90 g nutelli
- 1 duże jajko
- 5 łyżek mąki
- 90g posiekanych orzechów laskowych

Rozgrzej piekarnik do 180C. Przygotuj formę na mini muffiny.
Posiekaj orzechy laskowe. Do niezbyt dużej miski wrzuć nutellę, jajko i mąkę. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Następnie wsyp część posiekanych orzechów laskowych.
Łyżką przełóż ciasto do formy. Wierzch każdej babeczki obsyp pozostałymi orzechami.
Piecz 10-15 minut do tzw. suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika zostaw na chwilę w formie, następnie przełóż na kratkę do wystudzenia.
Smacznego :)
Wydrukuj przepis