Melon z szynką. Wspomnienie wakacji...

Praktycznie od zawsze, moja rodzina uwielbia Chorwację. Jeździliśmy tam kiedyś co roku. Pamiętam, że za każdym razem kupowaliśmy tam melona i zjadaliśmy ze smakiem. Dlatego melon właśnie kojarzy mi się z wakacjami, beztroskim czasem i chwilą odpoczynku. Jeżeli można przywołać te wspomnienia to dlaczego nie? :)
Melon o miąższu barwy pomarańczowej zawiera dużo karotenu. Jest owocem egzotycznym, pochodzi z Afryki. Najlepiej podawać go z szynką parmeńską, lub prosciutto. Ja jednak tej szynki nie miałam, dlatego owinęłam go inną szynką - pamrą.

Składniki:
-jeden dojrzały melon (pomarańczowy lub zielony, wedle upodobań)
-plasterki szynki, najlepiej parmeńskiej lub prosciutto
Schłodzić melona w lodówce. Następnie przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki przypominające łódki. Cienkimi plasterkami szynki owinąć melona. Zajadać ze smakiem :)

Melon o miąższu barwy pomarańczowej zawiera dużo karotenu. Jest owocem egzotycznym, pochodzi z Afryki. Najlepiej podawać go z szynką parmeńską, lub prosciutto. Ja jednak tej szynki nie miałam, dlatego owinęłam go inną szynką - pamrą.

Składniki:
-jeden dojrzały melon (pomarańczowy lub zielony, wedle upodobań)
-plasterki szynki, najlepiej parmeńskiej lub prosciutto
Schłodzić melona w lodówce. Następnie przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki przypominające łódki. Cienkimi plasterkami szynki owinąć melona. Zajadać ze smakiem :)

