Masło czosnkowo koperkowe z anchois

Pyszne masło czosnkowe ze świeżym koperkiem. Idealne do świeżego chlebka, grzanek lub warzyw np.szparagów. Do tego fileciki anchois i ząbek czosnku.Pycha! Zapewniam,że zjecie z tym pysznym masełkiem od razu całą bagietkę ;-)
Składniki:
- Garść świeżego koperku.
-Można zamiast niego dodać np.świeżą pietruszkę,tymianek lub inne zioła.
- 2-3 łyżki masła
- 2-3 fileciki anchois
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- łyżeczka soku z cytryny
- świeżo mielony czarny pieprz
- sól do smaku (anchois są słone)
Miękkie masło przełożyłam do miseczki.
Dodałam posiekany koperek.
Fileciki anchois drobno pokroiłam i roztarłam nożem.

Przełożyłam je do masła.

Starłam na tarce o drobnych oczkach ząbek czosnku.

Wlałam oliwę z oliwek.

Na koniec wkropiłam sok z cytryny.

Pozostało doprawić pieprzem i ewentualnie solą.

Wymieszałam.

Posmarowałam masłem pieczywo.Można podawać z dowolnymi i ulubionymi dodatkami.Smacznego!

