Marchewka z czosnkiem
Macie dosyć marchewki z groszkiem na zasmażce, spróbujcie z czosnkiem. Smakuję równie pysznie, choć zupełnie inaczej. Pomimo tego, że dałam 5 duzych ząbków czosnku, wcale nie jest ostra. Polecam!
/źródło: "Przyślij przepis"/
Składniki:
1 kg marchewki
5 ząbków czosnku
troche oliwy
1/2 szklanki wody
vegeta
sól
pieprz
Marchew obieramy,myjemy i kroimy w niezbyt cienkie słupki. Czosnek obieramy i drobniutko kroimy. Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy pokrojony czosnek, a po chwili dodajemy pokrojona marchewkę. Posypujemy odrobina vegety i szczyptą soli. Podsmażamy, mieszając, a po ok. 5 minutach wlewamy 1/2 szklanki wody dusimy do chwili, aż marchew będzie miękka, ale jędrna. Doprawiamy solą i pieprzem
smacznego:)