Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną

Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną


Zdjęcie - Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Małe "co nieco" z jajeczną pajęczyną. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
3 jajeczka przepiórcze, 3 plasterki ogórka, 1 plaster szynki, 2 łyżki "Ajvaru", 1 jajko, listki kolendry

Wykonanie:
Roztrzepać jajko ,wlać do butelki z małą dziurką i na dobrze rozgrzanej ,natłuszczonej lekko patelni "smażymy" pajęczynkę ,tworząc dowolny wzór. Przez otworek w butelce wylewamy jajko na patelnię. Ugotować jajeczka ,każde owinąć paskiem szynki. Na talerz wyłożyć ajvar ,a na nim ustawić jajeczko na plasterku ogórka. Całość nakryć jajeczną pajęczyną.
Analogicznie przygotować przekąskę pojedynczą.

Kategorie przepisów