Makaron ze szpinakiem brokułami i serem lazur
            
 
 Szpinak nie jest lubianym warzywem... a szkoda.
 Jest jednak spora grupa ludzi którzy go lubią.
 Ja jestem jedną z nich.
 Dobrze doprawiony i przygotowany jest naprawdę pyszny.
 Polecam go
 z makaronem, czosnkiem i serem lazur z brokułami.
 Najlepsze są świeże liście, ale jeśli ich nie macie to jak najbardziej można użyć mrożonego.
 
 
 
 Składniki:
- opakowanie rozdrobnionego szpinaku 450 g
 - 3-4 ząbki czosnku
 - 1 szt. cebuli
 - dowolna ilość różyczek brokuł
 - kawałek sera pleśniowego lazur
 - opakowanie 200g 18% śmietany
 - parmezan do posypania
 - oliwa do smażenia
 - sól i świeżo zmielony czarny pieprz
 - dowolny ulubiony makaron
 
Na oliwie podsmażyłam drobno pokrojoną cebulę i starte ząbki czosnku.
 
 
 
 Dodałam szpinak.
 Jeśli używacie zamrożonego to powinno się go smażyć do
 momentu aż odparuje się z niego cała woda.
 
 
 
 Wkruszyłam do niego ser lazur.
 Ilość zależy od waszego smaku, należy próbować.
 
 
 
 
 
 
 Mieszałam aż ser się rozpuścił.
 
 
 
 Wlałam śmietanę.
 
 
 Wymieszałam i doprawiłam do smaku.
 
 
 
 Różyczki brokuł podgotowałam w lekko osolonej wodzie. 
 
 
 
 Dodałam je do szpinaku.
 
 
 
 Wymieszałam brokuły i szpinak. 
 
 
 Pozostało już tylko ugotować makaron, polać go sosem i posypać startym parmezanem. Smacznego!