Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem


Dzisiaj szybciutko podaję przepis na wykorzystanie wspomnianej tutaj reszty obiadowego sosu. Ugotowałam makaron, a w czasie jak się gotował, wrzuciłam do sosu pokrojoną zieleninę i podgrzałam całość.
Tym sposobem obiad powstał w 10 minut :)

Makaron z ziołowo - śmietanowym sosem
3 porcje
Reszta sosu z pieczarkami i porem (czyli pół porcji z tego przepisu)
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 duża garść posiekanej roszponki
1 garść porwanej cykorii radicchio (dla koloru), może być więcej roszponki w zamian
sól, pieprz
Ugotować dowolny makaron.
Sos podgrzać w garnku tak, aby było mocno ciepły. Zdjąć z palnika i dodać wszystkie składniki. Wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem.