Makaron z łososiem i koperkiem

Uwielbiam takie przepisy! Kilka składników, maksymalnie 15 minut roboty i bardzo smaczny, sycący posiłek gotowy. Połączenie wędzonego łososia, śmietanki i koperku jest absolutnie fantastyczne! Zapiszcie przepis i gotujcie, smacznego!

2
porcjeKalorie800
kcalSkładniki250 g makaronu kokardki
150 g wędzonego łososia
½ małej cebuli
sok z cytryny
150 ml śmietanki kremówki
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka oliwy
pieprz
1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę, łososia pokroić na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić cebulę, smażyć przez 1-2 minuty. Następnie dodać łososia, skropić odrobiną soku z cytryny, smażyć przez chwilę, wlać śmietankę, dodać koperek i szczyptę pieprzu. Gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty. Jeśli sos się nie zagęści można dodać mąkę
ziemniaczaną. Wymieszać 1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej z odrobiną zimnej wody, wlać do gotującego się sosu jednocześnie go mieszając. Ponownie zagotować i odstawić z palnika. Makaron nałożyć do miseczek, polać przygotowanym sosem. Podawać od razu.