Łososiowe "kubełki"

Łososiowe "kubełki"
Mała przekąska, przegryzka albo składnik miłego śniadania. Wędzony łosoś troszkę inaczej podany.
Łososiowe kubełki
  • wędzony łosoś w cieniutkich plasterkach
  • serek ricotta
  • zioła (tymianek, melisa, kolendra)
  • kilka ugotowanych krewetek
  • kapary
Zdjęcie - łososiowe "kubełki" - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Serek mieszamy z posiekanymi ziołami, kaparami i pokrojonymi na mniejsze kawałki krewetkami. Kokilki wykładamy folią spożywczą lub aluminiową aby można było łatwiej wyjąć gotowe przekąski. Następnie każdą wykładamy plasterkami wędzonego łososia tak aby brzegi wystawały ponad kokilki. Nakładamy do środka serek i przykrywamy wystającymi kawałkami łososia. Opatulamy w wystająca folię i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie odkrywamy folię, wyciągamy za jej pomocą z kokilek i przekładamy na talerzyki. Zdjęcie - łososiowe "kubełki" - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów