Łosoś zapiekany pod chrustem z płatków migdałów i tymianku

Łosoś  zapiekany pod chrustem z płatków migdałów i tymianku
przepis:

30 dag łososia

2 łyżki masła

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki płatków migdałowych

1 łyżeczka posiekanych listków tymianku

sól, pieprz

sok z cytryny

2-3 łyżki oleju

Z łososia zdjąć skórę, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Masło rozetrzeć z bułką tartą, dodać tymianek i płatki migdałowe.

Na patelni rozgrzać olej, obsamżyć na nim rybę z obu stron.

Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, rozłożyć na niej równomiernie masę z masła i migdałów.

Rybę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 170º C. Zapiekać 15-20 min.

Zdjęcie - Łosoś  zapiekany pod chrustem z płatków migdałów i tymianku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś  zapiekany pod chrustem z płatków migdałów i tymianku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów