Łosoś w sosie koperkowym

4 filety łososia

1/2 szklanki śmietany 18%

sól

pieprz w ziarnach

2 ząbki czosnku

3 łyżki posiekanego koperku

tłuszcz do wysmarowania patelni

 

 

 

Filety łososia natrzeć solą i rozgniecionym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Patelnię teflonową rozgrzać, wysmarować tłuszczem, włożyć filety. Przesmażyć z dwóch stron.

Do śmietany dodać przeciśnięty czosnek, posiekany koperek, odrobinę soli i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Filety z łososia polać sosem, udekorować gałązką koperku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Łosoś w sosie koperkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Łosoś w sosie koperkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Grillowany łosoś z sosem tzatz…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Czereśnie,młody groszek i wędz…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Tosty z łososiem i borówkami

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Sałatka z tuńczykiem, avocado,…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Lin w śmietanie

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Makaron z łososiem i groszkiem

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

1

Łosoś teriyaki

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Sałatka ze szparagów, awokado,…

figmara figmara
figowe smaki

Dorsz pod tymiankowym beszamel…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Sałatka śledziowa z bazylią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

3

Sałatka z rukoli z łososiem, s…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie