Łosoś pieczony z koperkiem, płatkami migdałów czosnkiem i mozzarellą


Dzień dobry :-) Najpierw się troszkę pożalę i od razu przepraszam od razu tych którym nie mogę polakować zdjęć na instagramie. Normalnie nie wiem za co zostałam zablokowana. Nawet opisu pod zdjęciami nie mogę dodać, to samo jest z fanpagem na Fb. Tu jeszcze dodatkowo zniknęły wszystkie zdjęcia, które były podlinkowane do bloga. Już słyszałam, że Fb znowu szaleje i blokuje wszystko co im się tylko nie spodoba. No straszne to jest, bo człowiek wkłada naprawdę dużo pracy, żeby wszystko było tak jak trzeba, a tu proszę. Najgorsze jest to, że bez żadnego ostrzeżenia czy informacji. No nic zobaczymy co będzie.
Jeśli chodzi o przepis to dziś pyszny łosoś, którego zapiekłam z koperkiem, płatkami migdałów, czosnkiem i mozzarellą. Wyszedł naprawdę pyszny, u nas podany z ryżem brązowym i sałatką z roszponki, pomidorków i czerwonej cebulki, którą skropiłam tylko oliwą :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-)
Składniki:
- około 350 g filetu z łososia
- pęczek koperku
- 1 większy ząbek czosnku
- płatki migdałów
- starta mozzarella
- 3 - 4 łyżki oleju lub oliwy
- sól
- pieprz
1. Łososia obieramy ze skóry, opłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na porcje i układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Do miseczki dajemy olej lub oliwkę, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, płatki migdałów, posiekany koperek i startą mozzarellę. Dodajemy też pieprz i sól. Wszystko mieszamy i wykładamy na łososia.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni wkładamy łososia i pieczemy około 20 minut.
Podajemy z ryżem, kaszą, ulubioną sałatką. Smacznego :-)


