Łosoś miodowy
            Smaczny i aromatyczny łosoś o słodkawej, deliaktnie chrupiącej skórce i miękkim wnętrzu. Na pewno posmakuje wszystkim fanom tej ryby :) Przepis jest naprawdę bardzo łatwy i zdecydowanie warto go wypróbować :) 
 
 
 
 ŁOSOŚ MIODOWY 
 (2 porcje) 
 2 dzwonka łososia (lub kawałki filetu), 
 1 łyżka miodu, 
 1 łyżka oliwy, 
 1 łyżeczka soku z cytryny, 
 1-2 ząbki czosnku, 
 szczypta suszonego tymianku, 
 sól i pieprz, 
 ćwiartki cytryny do podania 
 
 W miseczce wymieszać miód, oliwę i sok z cytryny. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek oraz sól i pieprz. Powstała marynatą natrzeć łososia i włożyć do lodówki na godzinę. 
 Po tym czasie łososia upiec na grillu lub usmażyć na delikatnie natłuszczonej patelni grillowej. 
 Podawać z ćwiartkami cytryny.
 
 
 (na podstawie przepisu od magis) 
 
 
 