Lody z avokado

Był już sorbet i nawet ciasto z avokado, ale lody są jednak najlepsze. Bardzo kremowe i takie jakby trochę tłuściutkie. Samo avokado zawiera w sobie sporo tłuszczu, to jeszcze do tego jajka i kremówka. Po prostu pychota. Szczególnie ponurą jesienią. :)

Składniki:
2 - 3 avokado, bardzo dojrzałe, ale nie przejrzałe - rozgniecione na pure
2 żółtka
2 łyżki cukru waniliowego
ok. 150 - 200 g cukru
100 g serka o gładkiej konsystencji, np. typu Philadelphia
100 ml śmietany kremówki
sok z jednej limonki
Przygotowanie:
1. Ubić żółtka z cukrami na puszystą białą masę. Dodać sok z limonki oraz serek. Zmiksować.
2. W osobnym naczyniu ubić lekko śmietankę.
3. Obydwie masy wymieszać dokładnie w jednym naczyniu.
4. Przelać masę do maszyny do lodów i wyrabiać aż będą gotowe.
5. Opcja bez maszyny. Przelać masę do plastkowego pojemnika. Wstawić do zamrażarki i co godzinę miksować. Powtórzyć miksowanie kilka razy.
Smacznego!

Składniki:
2 - 3 avokado, bardzo dojrzałe, ale nie przejrzałe - rozgniecione na pure
2 żółtka
2 łyżki cukru waniliowego
ok. 150 - 200 g cukru
100 g serka o gładkiej konsystencji, np. typu Philadelphia
100 ml śmietany kremówki
sok z jednej limonki
Przygotowanie:
1. Ubić żółtka z cukrami na puszystą białą masę. Dodać sok z limonki oraz serek. Zmiksować.
2. W osobnym naczyniu ubić lekko śmietankę.
3. Obydwie masy wymieszać dokładnie w jednym naczyniu.
4. Przelać masę do maszyny do lodów i wyrabiać aż będą gotowe.
5. Opcja bez maszyny. Przelać masę do plastkowego pojemnika. Wstawić do zamrażarki i co godzinę miksować. Powtórzyć miksowanie kilka razy.
Smacznego!