Lody truskawkowe z arbuzem i czekoladą
            Prawdziwa uczta dla wielbicieli domowych lodów owocowych, których nigdy nie jest dość. A wiadomo, że smakują najlepiej przyrządzone domowymi sposobami bez potrzeby użycia maszynki do lodów.
Dzieci są zachwycone, a dorośli zawsze mogą się ochłodzić w upalne dni. I choć lato już u schyłku, to jednak upały jeszcze dają się we znaki, więc dla ochłody polecam wyjątkowo pyszne lody truskawkowe z dodatkiem arbuza i czekolady, kolor bardziej intensywny i lepszy smak.

Składniki:
- 450 g mrożonych truskawek
 - 300 g arbuza
 - 180 g jogurtu naturalnego
 - 125 ml mleka kokosowego
 - 3 łyżki drobnego cukru
 - 50 g gorzkiej czekolady
 


Wykonanie:
- Jest banalnie proste – wszystkie składniki zmiksować.
 - Dodać drobno startą czekoladę i wymieszać.
 - Mieszaninę przelać do pojemnika plastikowego, przykryć.
 - Wstawić do zamrażarki na 4 godziny.
 - Podawać w pucharku z listkami świeżej mięty.
 
Smacznego ?
