Lemoniada jagodowa

Lemoniada jagodowa

Chyba każdemu upały trochę doskwierają, dlatego znalazłam na nie kolejny sposób  – cudowną lemoniadę jagodową. Wspaniale orzeźwia, schładza i jest pyszna. Przypomnijcie sobie również o arbuzowym mojito, nektarynkowym smoothie i cynamonowej kawie mrożonej. Spróbujcie wszystkiego!

Zdjęcie - Lemoniada jagodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Lemoniada jagodowa składniki:
  • 1l wody
  • 200g jagód
  • sok z 1 cytryny + kilka plastrów
  • garść listków mięty
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka syropu malinowego
  • lód w kostkach
przygotowanie:

Miód, sok z cytryny i syrop malinowy zalewam wodą, dokładnie mieszam.

Dodaję jagody, lekko je rozgniatam drewnianą łyżką, wrzucam miętę, kostki lodu i plastry cytryny.

Podaję dobrze schłodzone (dobrze jest też schłodzić naczynie, w którym podajemy).

Zdjęcie - Lemoniada jagodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Lemoniada jagodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Lemoniada jagodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Lemoniada jagodowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów