Lekka zupa pomidorowa

Lekka zupa pomidorowa

Zdjęcie - Lekka zupa pomidorowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 30 minut

Jeśli lubicie kuchnię lekką, nie obciążoną dużą ilością tłuszczu, po której czujecie się zdrowo, ta zupa będzie Wam odpowiadać. Aromatyczna, czosnkowa nuta, do tego dużo suszonej bazylii i wygrzane w sierpniowym słońcu pomidory.  Bez śmietany. Pysznie i zdrowo:)

Składniki

Instrukcja:

Pomidory naciąć na krzyż, zalać wrzątkiem, po kilku minutach zdjąć skórkę. W garnku rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię, chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, sól, mieloną paprykę i dusić kilka minut. Wlać bulion i wodę i gotować 20 min na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku . Podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. U mnie makaron w kształcie ryżu.

Smacznego:)

Zdjęcie - Lekka zupa pomidorowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów