Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie

Lekkostrawny obiad, szybki w przygotowaniu, zmieści się nawet w najbardziej zapchanym grafiku. Leczo wegetariańskie to moja propozycja na letni, zdrowy i niskokaloryczny obiad. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a sezon na warzywa w pełni, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Zdjęcie - Leczo wegetariańskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
6 papryk w różnych kolorach
1 cukinia
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
200 g pieczarek
500 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oleju słodka i ostra papryka w proszku
sól
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie: Obieramy czosnek i drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Na dnie dużej patelni lub garnka rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Następnie dodajemy czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę chili. Smażymy, mieszając co jakiś czas. 

Po około 5 minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw (paprykę, cukinię i pieczarki). Gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką w proszku. Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy jeszcze przez około 15 minut.
Smacznego!
Zdjęcie - Leczo wegetariańskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Leczo wegetariańskie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów