Łazanki z młodą kapustą

Łazanki z młodą kapustą
Zdjęcie - Łazanki z młodą kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 25
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Młoda kapusta to jedna z tych rzeczy, której zwykle nie mogę się doczekać.  Najchętniej jadłabym ją już w kwietniu, jak tylko pojawi się w sklepach, ale rozsądek podpowiada, żeby poczekać przynajmniej do czerwca. Łazanki z młodą kapustą przyrządzam tradycyjnie, możecie użyć każdego innego makaronu.

Składniki Instrukcje

Makaron ugotować al dente. Kapustę poszatkować. Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażać tak długo, aż się wytopi. Dodać pokrojoną drobno cebulkę i chwilę smażyć, następnie dodać kapustę i dusić ok. 10 min, aż zmięknie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany makaron oraz posiekany koperek i ponownie przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Łazanki z młodą kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów