Kulki serowe

Kulki serowe

Pyszna, prosta i efektowna przekąska, która będzie hitem każdej Waszej imprezy! Małe kulki serowe otoczone w orzechach włoskich, żurawinie i natce pietruszki. Na posypkę możecie użyć tego co najbardziej lubicie, pomysłów może być wiele, doskonale sprawdzi się na przykład granat!

Zdjęcie - Kulki serowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pin Print Kulki serowePorcje

10

kulekSkładniki
  • 200 g sera feta

  • 100 g serka Philadelphia

  • 50 g orzechów włoskich

  • 50 g suszonej żurawiny

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

  • 5 paluszków

Przygotowanie
  • Ser feta i Philadelphia umieścić w miseczce i wymieszać.
  • Orzechy i żurawinę drobno posiekać, wysypać na talerz, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
  • Czubatą łyżeczkę serka wrzucić na talerz z posypką, obtoczyć i delikatnie uformować kuleczkę, ułożyć na czystym talerzu. Czynność powtarzać do skończenia serka. Paluszki przełamać na pół, powtykać w serowe kulki. Gotowe!

Kategorie przepisów