Kulki serowe

Pyszna, prosta i efektowna przekąska, która będzie hitem każdej Waszej imprezy! Małe kulki serowe otoczone w orzechach włoskich, żurawinie i natce pietruszki. Na posypkę możecie użyć tego co najbardziej lubicie, pomysłów może być wiele, doskonale sprawdzi się na przykład granat!

10
kulekSkładniki200 g sera feta
100 g serka Philadelphia
50 g orzechów włoskich
50 g suszonej żurawiny
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
5 paluszków
- Ser feta i Philadelphia umieścić w miseczce i wymieszać.
- Orzechy i żurawinę drobno posiekać, wysypać na talerz, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
- Czubatą łyżeczkę serka wrzucić na talerz z posypką, obtoczyć i delikatnie uformować kuleczkę, ułożyć na czystym talerzu. Czynność powtarzać do skończenia serka. Paluszki przełamać na pół, powtykać w serowe kulki. Gotowe!