Kuleczki - herbatnikowe krówki

Kuleczki - herbatnikowe krówki
Zdjęcie - Kuleczki - herbatnikowe krówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Co tu dużo pisać - słodkie mordoklejki wzbogacone o chrupiące kawałki herbatników.
Proste i szybkie w przygotowaniu - idealne, gdy najdzie ochota na słodkie. Mała uwaga: czasem trudno zachować przy nich umiar.

Składniki:
inspiracja tym przepisem
  • 200 g masy krówkowej
  • ok. 20 herbatników
  • dodatkowo do obtoczenia: herbatniki pokruszone na pył, ale mogą być również zmielone migdały czy wiórki kokosowe

Herbatniki porządnie pokruszyć (najwygodniej przy pomocy robota kuchennego, ale można też przełożyć je do mocnej foliówki i potraktować wałkiem). Dodać do nich masę krówkową i wymieszać.
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie obtoczyć go w wybranej posypce.

Zdjęcie - Kuleczki - herbatnikowe krówki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wybaczcie straszną jakość zdjęć ;)
P.S. Porzucam na chwilę bloga (do 6.02). W miarę możliwości będę odpisywać na pytania - jeśli warunki pozwolą i będę jeszcze miała na cokolwiek siłę po całym dniu na stoku :)
Trzymajcie się ciepło!

Kategorie przepisów