Kubusia każdy zna

To jedno z pierwszych ciast, które zaczęłam piec :)
Często wracam do tego przepisu jednak za każdym razem ciacho to znikało tak szybko, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia ;)
Nie wiem czy jest ktoś jeszcze kto nie próbował tego pysznego ciasta, ale przepis przyda się z pewnością początkującym w kuchni. Jest bardzo prosty i z każdym wypiekiem może wyglądać nieco inaczej. Za pierwszym razem użyłam mało udany biszkopt, na to masę z „Kubusia” i dużą ilość ubitej śmietanki. Jednak od kiedy mam swój ulubiony biszkopt (zajrzyjcie tu)ciasta z masami lubię przekładać na dwa razy.
A Wy jak przygotowujecie swojego Kubusia? :)

Ciasto Kubuś
Składniki:
Upiec biszkopt (zapraszam tu)
1 duża butelka soku Kubuś (lub inny marchewkowy)
2 budynie śmietankowe
1/2 litra śmietanki kremówki 30%
3 łyżki cukru pudru
starta czekolada do dekoracji
Przygotowanie:
Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu budyniu, czyli zastępujemy mleko Kubusiem)
Ciepły budyń wlać na biszkopt
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i ułożyć ją na wystudzony budyń.
Posypać startą czekoladą.
Smacznego :)