 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 1-1,2 kg królika (1 tuszka lub 6 udek)
- 400 ml cydru jabłkowego
- 4 łyżki oleju Kujawski z cytryną i bazylią
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki tymianku
- 1-2 łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej
- 1 marchew
- garść suszonych jabłek
- sól
- pieprz biały
- kmin rzymski
Kasza perłowa:
- 1 szklanka kaszy perłowej
- 500 ml wody
- 3 łyżki zielonego groszku (może być mrożony)
- 1 łyżeczka oleju Kujawski z cytryną i bazylią
- 1 mała marchew
- sól