Krokiety z mięsem i pieczarkami

Sialalalala zabawa na sto dwa! Na jutrzejszej imprezie, będą królować krokiety i barszcz czerwony!

Krokiety z mięsem i pieczarkami

składniki na ciasto:

2 szklanki mąki

1 szklanka ciepłej wody

1 szklanka mleka

2 jajka

sól do smaku

tłuszcz do smażenia

Wszystkie składniki wrzucamy do michy i łączymy robotem kuchennym. Na gorącą patelnię wlewamy parę kropel oleju i wlewamy po 3 łyżki ciasta naleśnikowego, czynność powtarzamy.

Składniki na farsz:

50 dag mięsa wołowego

30 dag pieczarek

2 łyżki oleju

1 cebula

maggi

sól, pieprz do smaku

panierka:

2 jajka

bułka tarta

Mięso wołowe umyć, ugotować do miękkości i przekręcić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Pieczarki umyć, pokroić drobno i dodać do cebuli. Całość dusić około 30 minut tak aby odparowała woda. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem.

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i wstawiamy do piekarnika. Piec aż krokiety nabiorą złocistego koloru. Podawać z czerwonym barszczem.

Przepisy z tych kategorii

2

Zapiekanki z pieczarkami i ser…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pyry z wędzonym gzikiem

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Młoda kapusta z koperkiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Kluski śląskie, niezawodny prz…

mieszam mieszam
iwkuchni

1

Kołduny babci Stachy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Leniwe

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Przepisy z tych kategorii

Biszkoptowy torcik rabarbarow…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Drożdżowy placek z kruszonką

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

1

Babeczki z budyniem waniliowy…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Szarlotka z bezą

Kaś Kaś
Bake&Taste

Jaglana babka z migdałami i po…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Drożdżowe bułeczki z masłem or…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie