Krokiety z mięsem i pieczarkami

Sialalalala zabawa na sto dwa! Na jutrzejszej imprezie, będą królować krokiety i barszcz czerwony!

Krokiety z mięsem i pieczarkami

składniki na ciasto:

2 szklanki mąki

1 szklanka ciepłej wody

1 szklanka mleka

2 jajka

sól do smaku

tłuszcz do smażenia

Wszystkie składniki wrzucamy do michy i łączymy robotem kuchennym. Na gorącą patelnię wlewamy parę kropel oleju i wlewamy po 3 łyżki ciasta naleśnikowego, czynność powtarzamy.

Składniki na farsz:

50 dag mięsa wołowego

30 dag pieczarek

2 łyżki oleju

1 cebula

maggi

sól, pieprz do smaku

panierka:

2 jajka

bułka tarta

Mięso wołowe umyć, ugotować do miękkości i przekręcić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Pieczarki umyć, pokroić drobno i dodać do cebuli. Całość dusić około 30 minut tak aby odparowała woda. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy solą i pieprzem.

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je. Obtaczamy w jajku, bułce tartej i wstawiamy do piekarnika. Piec aż krokiety nabiorą złocistego koloru. Podawać z czerwonym barszczem.

Przepisy z tych kategorii

Ziemniaczane kluchy mojej babci (szare kluski)
1

Ziemniaczane kluchy mojej babc…

food² food²
Food Square

Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Faworki Lucyny Ćwierczakiewicz…

atina atina
Tak sobie pichcę...

Chrust, czyli faworki pieczone

Chrust, czyli faworki pieczone

Doprawione Fantazją Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

Róże karnawałowe

Róże karnawałowe

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Bigos z czerwoną soczewicą

Bigos z czerwoną soczewicą

napiecyku napiecyku
napiecyku

Zapiekanki z pieczarkami
1

Zapiekanki z pieczarkami

atina atina
Tak sobie pichcę...

Przepisy z tych kategorii

Zapiekanki z pieczarkami
1

Zapiekanki z pieczarkami

atina atina
Tak sobie pichcę...

Linguine z sepią, krewetkami i grzybami. Pasta e Vino!

Linguine z sepią, krewetkami i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Szakszuka z jarmużem

Szakszuka z jarmużem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Piwne podpłomyki z karmelizowanym porem, pieczarkami i orzechową brukselką

Piwne podpłomyki z karmelizowa…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Risotto grzybowe

Risotto grzybowe

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Bigos studencki

Bigos studencki

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu