Krewetkowe szaszłyki

Krewetkowe  szaszłyki

Są to bardzo proste szaszłyki dla wielbicieli frutti di mare.

Składniki:

300 g dużych krewetek (najlepiej mrożonych, bez skorupek)

3 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

świeżo mielony pieprz

cytryna do podania

Rozmrożone krewetki nabijaj na patyczki do szaszłyków po kilka sztuk, następnie ułóż w płaskim naczyniu. Rozgnieć czosnek, wymieszaj go z oliwą i pieprzem, polej szaszłyki i odstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie osącz z oliwy i piecz na tacce aluminiowej na rozgrzanym grillu po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z cytryną i białym winem.

Dodatkowo można poprzetykać szaszłyki papryką, cukinią i cebulą cukrową.

Zdjęcie - Krewetkowe  szaszłyki  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów