krewetki na ostro

Karnawał w toku, więc czasem się zdarzy jakieś spotkanie z przyjaciółmi. Żeby nie stać za długo przy kuchni proponuję jako przekąskę krewetki na ostro.
Krewetki na ostro
Do miski zetrzeć skórkę i wlać sok z limonki, ostrą papryczkę posiekać najdrobniej jak się da i dorzucić do limonki. Dodać ocet balsamiczny, oliwę oraz miód i wymieszać. Wrzucić krewetki wymieszać i odstawić na minimum godzinkę. Ja potem wrzuciłam je na patelnię grillową, ale można upiec w piekarniku lub na zwykłej patelni.
Krewetki na ostro
- 20 średnich krewetek mrożonych przelanych wrzątkiem
- skórka starta z jednej limonki
- sok z pół limonki
- 1 ostra papryczka
- 2-3 łyżki oliwy
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka octu balsamicznego
