Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przegrzebki na musie z bobu

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Koktajl z krewetek, mango i li…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Paella z krewetkami. (Shrimps…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Kwiecista cukinia z krewetkami…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Przepisy z tych kategorii

Spaghetti aglio, olio e pepero…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Glazurowane udka kurczaka z sa…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Fasolka po bretońsku

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Wege-kotleciki z młodą kapustą

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Tarta tricolor

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Szafranowy pilaw z kurczaka

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity