Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Krewetki gotowane i podane ze…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Smażone kalmary z domowym sose…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krewetki gotowane i podane ze…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

Grillowane krewetki na sałatce…

Smakowite Jadło Smakowite Jadło
Smakowite Jadło

3

Krewetki czosnkowo-pietruszkow…

Doprawione Fantazją Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

Roladki z papieru ryżowego z s…

A'la kuchnia A'la kuchnia
A'LA KUCHNIA BLOG

Szaszłyki mango-krewetkowe

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

2

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Sałatka z paluszków krabowych

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary