Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Gofry z mąką gryczaną

Kaś Kaś
Bake&Taste

2

Sałatka z fasolką szparagową i…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa z żółtej papryki i soku j…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Cukinia z pomidorami i fetą

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

1

Paella z krewetkami i kurczaki…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Makaron z krewetkami i pomidor…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Pikantny azjatycki bulion na k…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Lekka sałatka z surimi. Trzy w…

KuraDomowa KuraDomowa
Smacznie Zdrowo Tanio

Mule w sosie z białego wina z…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Bouillabaisse. Francuska zupa…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże