Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Makaron z krewetkami, sezamem…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Krewetkowe saganaki

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Mule (małże) w białym winie i…

A'la kuchnia A'la kuchnia
A'LA KUCHNIA BLOG

1

Krewetki tygrysie w sosie curr…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Przepisy z tych kategorii

1

Ligawa w octowej marynacie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Polędwiczka wieprzowa z farsze…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Placek lotaryński - Quiche lor…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Polędwiczka w melasie

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Gulasz wieprzowy z dynią

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Golonka pieczona

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory