Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Szybki strogonow wołowy

Dzi Dzi
karmelowy

1

Pulpety w młodej kapuście

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Risotto ze szparagami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

Racuchy z borówkami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Cukinia i kasza jaglana

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

2

Paluszki serowe w sosie koperk…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

3

Talarki ziemniaczane z czosnki…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Makaron z bobem i wędzonym ser…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Pulpeciki duszone w młodej ka…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki