Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Pankejki idealne dla NieAlergi…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Zupa z pasternaku i selera na…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Kasza manna zapiekana z jabłka…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Zupa Tom Yum

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

Mule (małże) w białym winie i…

A'la kuchnia A'la kuchnia
A'LA KUCHNIA BLOG

1

Krewetki tygrysie w sosie curr…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Argentyńskie krewetki z grillo…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Makaron ze szpinakiem, krewetk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Krewetki (langustynki) z cytry…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Mule w białym winie

Dzi Dzi
karmelowy