Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Mule w cydrze

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Faszerowane małe kalmary

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Mule w śmietankowym sosie curr…

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

Fasolka po bretońsku

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

1

Kotleciki z zielonego groszku

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Knedle z suszonych śliwek

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Carbonade flamande

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Königsberger Klopse (klopsy kr…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Dorada pieczona z batatami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny