Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Czarny makaron z krewetkami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Czarny makaron z krewetkami

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Sałatka z makaronem ryżowym i…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

1

Spaghetti z kurczakiem i jarmu…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Makaron z sepią z łososiem i a…

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Lekka sałatka z szynką i z sos…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Eskalopki cielęce w sosie z ka…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Łosoś ze szparagami na parze,…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Jajka faszerowane dynią lub ba…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni