Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Pieczona kukurydza z masłem cz…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Bobytka, czyli kopytka z bobu

food² food²
Food Square

Koktajl z obrazu

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Przepisy z tych kategorii

Bruschetta na cukinii

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Naleśniki owsiane

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Obiady czwartkowe #10: Spaghet…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Smażone kwiaty cukinii nadziew…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Naleśniki na słodko

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Dahl z kalafiora i soczewicy

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy