Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Argentyńskie krewetki z grillo…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Makaron ze szpinakiem, krewetk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Krewetki (langustynki) z cytry…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Mule w białym winie

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

1

Chłodnik ogórkowy z krewetkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Mule w piwie

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Tagliatelle z krewetkami w sos…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Mule z tymiankiem i pomidorkam…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Chłodnik melonowy z krewetkami…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przegrzebki na musie z bobu

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu