Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Kalmary faszerowane chorizo z sosem pomidorowym

Kalmary faszerowane chorizo z…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Krewetki gotowane i podane ze stoutem

Krewetki gotowane i podane ze…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Małże z lubczykiem i chili

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

Krewetki (po prostu)
11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krewetki z czosnkiem na maśle
1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Linguine z sepią, krewetkami i grzybami. Pasta e Vino!

Linguine z sepią, krewetkami i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Chowder czyli zupa rybna z małżami

Chowder czyli zupa rybna z mał…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Gambas al pil pil - krewetki z czarnym czosnkiem i hiszpańskie opowieści

Gambas al pil pil - krewetki z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Ostrygi zapiekane ze szpinakiem i parmezanem

Ostrygi zapiekane ze szpinakie…

Dzi Dzi
karmelowy

Czosnkowe krewetki w wolnowarze
1

Czosnkowe krewetki w wolnowarz…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Krewetki na patyku w miodowej glazurze

Krewetki na patyku w miodowej…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!