Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Jajka faszerowane pastą krabow…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Curry z krewetkami, rybą i ana…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

2

Ostre krewetki z białym winem

Kaczuszka Kaczuszka
blog bardzo kulinarny

2

Zupa tajska z krewetkami i mle…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Przepisy z tych kategorii

2

Pieczona karkówka w imbirze, a…

Dzi Dzi
karmelowy

Warzywa pieczone i celebracja…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

12

Roladki schabowe nadziewane or…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Lekka sałatka z mixu sałat i s…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Ozorki w sosie chrzanowym

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

2

Pesto z czosnku niedźwiedziego

napiecyku napiecyku
napiecyku