Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Kakaowy budyń z mleka kokosowe…

figmara figmara
figowe smaki

Roladki drobiowe z morelami w…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Smażone tofu

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Surówka z brukselki z czerwoną…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Penne na ziołowo z dynią i szy…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

1

Jajecznica na bogato z czarnym…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Grzanki z pesto z jarmużu, ko…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Bakłażan w sosie kokosowo-pom…

figmara figmara
figowe smaki

1

Smoothie pomarańczowo - dyniow…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Pikantne ziemniaczki z patelni

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog