Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Krewetki po kreolsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chowder z krewetkami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Tatar z krewetek w cieście fra…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Przepisy z tych kategorii

Zupa z rukwi wodnej i kalarepy…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Zupa z wiosennych młodych warz…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

2

Chłodnik z zielonych ogórków

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Pulpety w sosie pomidorowym

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Roladki ciasta filo z twarogie…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Budyń waniliowy z karmelizowan…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku