Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

Małże z lubczykiem i chili

Kasia Kasia
Pełny talerz

11

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Sałatka z nowalijek z kurczaki…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pieczone jabłka z ricottą i he…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Zdrowa sałatka z czarnej fasol…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

Risotto z małżami i pomidorkam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Czarny makaron z krewetkami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Czarny makaron z krewetkami

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Sałatka z makaronem ryżowym i…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Sałatka z komosy ryżowej z kre…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Bouillabaisse

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis