Krewetki na ostro!

Krewetki na ostro!

kilogram krewetek - surowych! najlepiej już obranych - rozmrożonych jeśli były zamrożone

białe wytrawne wino - około szklanki, może trochę mniej

6-8 ząbków czosnku

2 małe czerwone papryczki chilli

olej do smażenia

Na dużej patelni lub w szerokim garnku stalowym rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, posiekaną papryczkę i krótko podsmażyć. Na to wrzucić przygotowane krewetki i zamieszać. Dolać wina i smażyć całość aż krewetki zrobią się ładnie różowe.

To wszystko.

Smacznego!

PS Właściwie można je jeszcze posypać siekana, zieloną kolendrą. Chyba, ze ktoś nie lubi kolendry ;-)

Przepisy z tych kategorii

10

Krewetki (po prostu)

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Krewetki z czosnkiem na maśle

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Imbirowe ciasteczka świąteczne

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

4

Pieczarkowa pasta kanapkowa

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

8

Surówka obiadowa z pora

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Polędwiczka w sosie z zieloneg…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Przepisy z tych kategorii

8

Surówka obiadowa z pora

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Polędwiczka w sosie z zieloneg…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

3

Królik w winno-cytrynowym sosi…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Naleśniki z serem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Łosoś cytrynowy z kaparami

A_SE A_SE
Shabbyeat

7

Polędwiczka wieprzowa faszerow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary