Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią

Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią
Zdjęcie - Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPo dość długiej przerwie spowodowanej przygotowaniami do ślubu i jego późniejszym odreagowywaniem oraz wieloma innymi rzeczami, wracam do blogowania:)Zaczynam lekko, ale z dużą dawką energii pozwalającą odpowiednio zacząć dzień.Propozycja śniadania, lekkiego, smacznego i aromatycznego za sprawą greckiej bazylii, bardziej wonnej od zwykłej i nieco pieprzowej w smaku.Ps. Od dziś blog zmienia nazwę, a dokładniej jedną literkę w nazwie.
Kremowa jajecznica z pomidorkami koktajlowymi i grecką bazylią:
  • 1 łyżeczka masła
  • 5 pomidorków koktajlowych, rozkrojonych na pół
  • 2 jajka
  • ¼ szklanki mleka
  • mały pęczek greckiej bazylii, posiekanej
  • sól, pieprz

Na patelni rozpuszczam masło, układam połówki pomidorów skórką do góry, smażę ok 2 min, nie mieszam.Jajka mieszam z mlekiem, bazylią, odrobiną soli i pieprzu, wlewam na patelnie. Zmniejszam płomień na minimum i stale mieszając zapiekam jajecznicę, aż do ścięcia białek.Podaję z grzankami z ciemnego chleba posmarowanymi masłem.
Smacznego

Kategorie przepisów