Krem z białej czekolady
 
            
 
 Składniki:
 
 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
 1 laska wanilii
 200g białej czekolady
 100g masła
 
 Wykonanie:
 
 Mleko wlać do rondelka, dodać nasionka wyskrobane z laski wanilii oraz połamaną na mniejsze kawałki białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi. Gotować jeszcze 5 minut, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać miękkie masło, zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze się połączyły. Następnie ubijać rózgą wprowadzając jak najwięcej powietrza. Ostudzić i przelać do czystego słoiczka.
 
 
 

 Źródło przepisu - książka pt."Dzień dobry. Śniadania z Małgosia Mintą".
 
 
 
            