Krem kawowy z serka mascarpone
 
            Niebiańsko delikatny i puszysty krem kawowy z serka mascarpone o bardzo subtelnym i kremowym smaku….
 Przepis rodem z Włoch. Krem ten z reguły podaje się we Włoszech w Boże Narodzenie do ciasta Pandoro lub Panettone, gdyż doskonale smakuje z puszystym ciastem drożdżowym.
 Idealnie schłodzony smakuje wybornie „solo” jak i ze świeżym ciastem…
 Koniecznie spróbujcie.
SKŁADNIKI:
 340 g serka mascarpone
 2 jajka
 4 łyżeczki cukru (ja wrzuciłam 3 Ksylitolu)
 1 łyżeczka naturalnej mielonej kawy
 
Rozdziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę.
 Żółtka wraz z cukrem wrzuć do serka mascarpone i miksuj kilka minut.
 Do masy serowej dodaj ubite białka, kawę i bardzo delikatnie wymieszaj.
 Schładzaj w lodówce przez około 1 godzinę.
 
            


