Krem dyniowy z kukurydzą

Kolejna propozycja kremu z dyni. Dziś z dodatkiem kukurydzy i dla zdrowotności jarmużu.
Korzystajmy z dobroci dyni i z pięknej jesieni , aby było co wspominać w długie zimowe wieczory .
Krem dyniowy z kukurydzą
Składniki:
1 średnia dynia hokkaido
imbir
duża łyżka masła
gałka muszkatołowa
sól
jarmuż 1 garść
1 puszka kukurydzy konserwowej
Dynię obieramy , usuwamy pestki i kroimy w kostkę . Do dużego garnka wkładamy łyżkę masła. Roztapiamy. Wkładamy kostki dyni. Podsmażamy. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości dyni.
Doprawiamy imbirem, solą , gałką do smaku. Miksujemy. Dolewamy 1/2 szklanki śmietany 30 %. Zagotowujemy. Podajemy z kukurydzą i pokrojonym drobno jarmużem.