Krem bananowy

Mojej domowej produkcji trunków alkoholowych ciąg dalszy. Po próbie truskawkowej przyszła kolej na bananową. Moim zdaniem ten krem jest lepszy, bardziej delikatny. Na początku odczuwany jest przyjemny smak bananowy a potem trochę mocniejszy alkoholowy. Aby całość nie miała konsystencji budyniowej musiałam użyć więcej mleka. Obawiałam się też czy zmiksowane banany w kremie nie staną się czarne  ale alkohol świetnie je zakonserwował.

Nie każdy lubi takie słodkie kremy alkoholowe dlatego polecam tylko miłośnikom. Oraz tym, którzy mają ochotę spróbować:)

Jest to moja propozycja do akcji Napoje i drinki na lato. 

Zdjęcie - Krem  bananowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3-4 banany
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
  • szklanka wódki (według upodobań)

Banany zmiksować. Dodać do mleka, dokładnie wymieszać po czym cienkim strumieniem wlać alkohol. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciemne miejsce.

Na zdrowie:)

Przepisy z tych kategorii

1

Ajerkoniak cytrynowy

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Nalewka cytrynowa z kardamonem…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Likier kawowo - czekoladowy

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Poncz karnawałowy

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

3

Advocat czy ajerkoniak jak zwa…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

7

Likier piernikowy

aronia aronia
Wiem co jem

Przepisy z tych kategorii

Waniliowe jogurtowe placuszki…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

3

Łosoś zapiekany ze szpinakiem…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Owsianka z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Churros

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Faworki lane angielskie. Senty…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pudding jaglany z bananem i ka…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże