Krem bananowy

Mojej domowej produkcji trunków alkoholowych ciąg dalszy. Po próbie truskawkowej przyszła kolej na bananową. Moim zdaniem ten krem jest lepszy, bardziej delikatny. Na początku odczuwany jest przyjemny smak bananowy a potem trochę mocniejszy alkoholowy. Aby całość nie miała konsystencji budyniowej musiałam użyć więcej mleka. Obawiałam się też czy zmiksowane banany w kremie nie staną się czarne  ale alkohol świetnie je zakonserwował.

Nie każdy lubi takie słodkie kremy alkoholowe dlatego polecam tylko miłośnikom. Oraz tym, którzy mają ochotę spróbować:)

Jest to moja propozycja do akcji Napoje i drinki na lato. 

Zdjęcie - Krem  bananowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3-4 banany
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego
  • szklanka wódki (według upodobań)

Banany zmiksować. Dodać do mleka, dokładnie wymieszać po czym cienkim strumieniem wlać alkohol. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciemne miejsce.

Na zdrowie:)

Przepisy z tych kategorii

1

Zdrowsze muffinki z bananem

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

1

Bananowe ciastka owsiane z żu…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

4

Błyskawiczny deser bananowy

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Naleśniki kakaowe z bananami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

2

Bananowiec, ciasto na zimno –…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

3

Tarta serowa z bananami i nute…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

1

Bundt cake czyli ciasto z dziu…

kinoikuchnia kinoikuchnia
Kino&Kuchnia

1

Rolada schabowa z suszonymi ow…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Idealna babka mojej Mamy

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

1

Mus mangowo-kokosowy

figmara figmara
figowe smaki

1

Bananowe ciastka owsiane z żu…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Mazurek wielkanocny

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI