Kotlety z miodowo – ziołowej marynaty
            
                    Na kotlety wieprzowe do grillowania, lub pieczenia zwykle wybieram chudszy karczek lub szynkę. Potrawa bardzo prosta, idealna na ogrodowego grilla. Jeżeli nie chcemy długo czekać, możemy podpiec je w piekarniku, a potem dać na grilla. W domu kotlety można przygotować na patelni grillowej. Miodowa marynata sprawia, że kotlety będą miały piękny, złoty kolor. Do tak przygotowanych kotletów często wybieram sałatkę z brokułów, pomidorów i gotowanego jajka, przepis na dole wpisu. Bardzo polecam :-)
Ten przepis pojawi się w  e-booku kulinarnym serwisu z Pierwszego Tłoczenia. pl.
                
                
- 6 kotletów z karczku wieprzowego
 - Łyżka papryki słodkiej
 - Biały pieprz
 
- ½ szklanki oleju Kujawskiego z ostrą papryką, pomidorami i bazylią
 - 2 łyżki miodu gryczanego
 - 2 posiekane ząbki czosnku
 - Łyżka kolendry
 - Łyżka tymianku
 - sok z połowy cytryny
 
- 1 brokuł
 - 3 pomidory
 - 3 jajka ugotowane na twardo
 - 180 g jogurtu
 - 1 łyżka majonezu
 - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
 
