Kotlety z kaszy gryczanej

1 woreczek kaszy gryczanej

1 jajko

1 cebula

1/2 bułki

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz

bułka tarta

olej

Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na rozgrzanym oleju. Bułkę namoczyć w wodzie. Do miski wsypać kaszę, dodać wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku. Gdy ciasto będzie zbyt sypkie, można dodać trochę bułki tartej.

Z gotowej masy formować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i wkładać na rozgrzany olej. Piec z dwóch stron na złoty kolor.

 

 

sos pieczarkowy:

pieczarki

masło

cebula

mąka

 

Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w plastry pieczarki. Lekko poddusić. Dodać niewielką ilość mąki i wymieszać. Powstanie gęsty sos. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Kotlety z kaszy gryczanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Wegańskie burgery z komosy ryż…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka z białej fasoli

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Soba z brokułami i pieczarkami

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

3

Soczewica w sosie pomidorowo-k…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Pasta jaglana z czerwonej fas…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Szybki cobbler wegetariański

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

9

Kotlety jajeczne

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Tagliatelle z brokułami, szynk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kurczak pieczony w cytrusach

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

2

Filet kurczaka z warzywami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pieczona karkówka marynowana w…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Pikantny makaron z potrawką z…

Dzi Dzi
karmelowy