Kotlety wieprzowe z papryką


Dzisiaj w ramach niedzielnego obiadku postanowiłam sprawdzić przepis na kotlety z papryką.
Nie zawiodłam się, chociaż zmieniłam trochę przepisu i zamiast 80 dag schabu użyłam zaledwie 36, to i tak wszystko zniknęło jak ciepłe bułeczki. :)
Składniki
kotlety wieprzowe (np. 6)
2 ząbki czosnku
1/2 cukinii
2 łyżki masła
1 łyżka oleju
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka estragonu
1 papryki, każda innego koloru (ja miałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia
Kotlety lekko rozbij tłuczkiem, posól i popieprz. Papryki oczyść, umyj, pokrój w paski. Czosnek obierz i posiekaj. Cukinię umyj, osusz, pokrój w plasterki.
Masło i olej rozgrzej na patelni. Usmaż kotlety (wg przepisu po 5 minut z każdej strony). Przełóż na ograny talerz, trzymaj w cieple. Do tłuszczu ze smażenia włóż paprykę, czosnek i cukinię. Dodaj zioła. Smaż około 5 minut. Podawać razem, razem z ziemniakami.
Smacznego!