Kotlety w panierce grzybowo-serowej


- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Jeśli lubicie smak suszonych grzybów to ten przepis jest dla was. Wystarczy łyżka, dwie dosypana do panierki, aby odmienić zwykłe kotlety. A tutaj jeszcze jest ona wzbogacona o parmezan.
Składniki- podwójny filet z kurczaka - 1 szt.
- zmielone grzyby suszone - 2-3 łyżki
- tarty parmezan - 4 łyżki
- bułka tarta - 4 łyżki
- jajko - 1 szt.
- olej do smażenia
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Filet umyć, osuszyć, przekroić na pół i jeszcze wzdłuż. Każdą porcję lekko rozbić. Do miski wbić jajko i dokładnie je rozmieszać. Parmezan wymieszać z suszonymi grzybami.
Filety maczać w mące następnie w jajku i parmezanowej panierce i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na złoto z każdej strony. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Smacznego:)