Kotlety twarogowo-gryczane


Coś pozytywnego do posłuchania w trakcie gotowania :) --> Olivia Anna LiIvki - Abby Abby ! Kotlety twarogowo-gryczane
Składniki:
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 500 g twarogu
- 300 g suchej kaszy gryczanej
- garść czarnych oliwek
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- sól, pieprz, 1 łyżka papryki słodkiej, 1 łyżka suszonej bazylii i inne ulubione przyprawy
- olej rzepakowy/oliwa do smażenia
Cebulę i czosnek pokrój na mniejsze kawałki. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z opakowaniem. Do malaksera z ostrzem/blendera wrzuć wszystkie składniki i zmiksuj, aż wszystkie się połączą. Mokrymi rękoma uformuj z nich kotleciki, smaż z obu stron na rozgrzanej patelni z łyżką oleju/oliwy.