Kotlety schabowe pod kołderką

Kotlety schabowe pod  kołderką

Jeśli kiedyś zdarzyło się Wam usmażyć za dużo kotletów schabowych  a takie drugodniowe niezbyt Wam smakują, mam świetny sposób na ich odświeżenie. Wystarczy usmażone kotlety posmarować cienko majonezem, ułożyć na nich pyszną kołderkę z warzyw i przykryć warstwą sera żółtego. Gwarantuję, że to danie podbije Wasze podniebienia.

Zdjęcie - Kotlety schabowe pod  kołderką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • kilka pieczarek
  • kawałek czerwonej papryki
  • kawałek żółtego sera
  • majonez

Rozbite kotlety schabowe usmażyć w bułce i w jajku. Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju razem z cebulą. Paprykę pokroić w kostkę. W wysmarowanym naczyniu żaroodpornym ułożyć kotlety. Każdą porcję posmarować majonezem, ułożyć na nim warstwę pieczarek, papryki i położyć plasterek żółtego sera.  Zapiekać w 180 stopniach, aż ser się rozpuści czyli około 15 min.

Smacznego:)

Kategorie przepisów