Kotlety pizzowe z salami, serem i kukurydzą

Kotlety pizzowe z salami, serem i kukurydzą

 

Dziś mam fantastyczny pomysł dla wszystkich smakoszy pizzy!

Delikatne ciasto naleśnikowe wypełnione po brzegi pizzowym nadzieniem.

Jest pyszne salami ….  jest słodka kukurydza i jest ciągnący się ser – zarówno mozzarella, jak i cheddar.

Przepis powstał zupełnie spontanicznie, można powiedzieć z braku laku … i braku pomysłu na kolację.

Jak widać – opłacało się kombinować!

Kotlety pizzowe smakują fenomenalnie i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.

Podane z gorącym czerwonym barszczykiem zachwycą na kuchennym stole!

Polecam!

Zdjęcie - KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

CIASTO:

* mąka – 1 szkl

* jajko – 2 szt

* mleko – ok.2 szkl

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta

DODATKOWO:

* salami – ok. 150 g

* kukurydza – ok. 100 g

* cebula – 1 szt

* ser mozzarella + cheddar / gouda – ok. 200 g

* sól , pieprz , papryka , oregano – do smaku

* olej do smażenia

Zdjęcie - KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.

Dodajemy pokrojone salami , odsączoną z zalewy kukurydzę i starty na grubych oczkach ser.

Całość doprawiamy do smaku.

Smażymy średniej wielkości kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Zdjęcie - KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

DRUKUJ:

Kategorie przepisów