Kotlety mielone

Kotlety mielone

Składniki:

  • 50 dag mielonej wieprzowiny (użyłem szynki)
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 1 łyżka lubczyku
  • 1 kopiata łyżka bułki tartej
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 0,5 szklanki bulionu (może być z kostki)
  • bułka tarta z mąką ziemniaczaną, zmieszane pół na pół – do panierowania
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
Zdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Bułkę tartą, masło, koncentrat pomidorowy zalać ciepłym bulionem, wymieszać i odstawić na 5 min, dodać mięso, jajko, białko, lubczyk, doprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Formować kotlety, panierować w bułce zmieszanej z mąką ziemniaczaną i smażyć na oleju. Zdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Kotlety mieloneZdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Klopsiki z serem żóltym w sosie pieczarkowym

Zdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Schabowy z kapustą inaczej

Zdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kotlety z jajek

Zdjęcie - Kotlety mielone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Filety rybne panierowane

Kategorie przepisów