Kotleciki z żółtym serem i pietruszką
Przedstawiam przepis na pyszne kotleciki z żółtym serem i pietruszką. Przepis prosty a dobry. Kotleciki są fajnym dodatkiem do obiadu, do kanapki, można je jeść na zimno, ponadto są doskonałe na różnego rodzaju imprezy.
Składniki:
- 3 filety drobiowe
- 5 dag sera żółtego
- 5 łyżek zielonej pietruszki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- przyprawa do kurczaka
- olej do smażenia
Filety pokroić w drobną kostkę i oprószyć przyprawą do kurczaka. Pozostawić w lodówce około godziny, kurczak przejdzie wtedy przyprawą. Żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Pietruszkę umyć i poszatkować. Wszystko wymieszać, dodać majonez, mąkę, jajka. Nakładać na rozgrzany olej łyżką, formując kotleciki, smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Smacznego !