Kotleciki z kaszy jaglanej i pieczonego kalafiora

Kotleciki z kaszy jaglanej i pieczonego kalafiora

Jakiś czas temu przedstawiłam Wam zupę z pieczonego kalafiora (tutaj zajrzyjcie po przepis). Pieczony kalafior jest genialny - sięgamy po niego co jakiś czas, bo sam w sobie jest również przepyszny. Skropiony oliwą, posypany grubo mieloną solą i upieczony na blaszce jest dużo lżejszy niż taki z podsmażoną bułką tartą.
Tym razem była również zupa, a że kalafior był z tych gigantycznych ostało się też na takie kotleciki...

Zdjęcie - KOTLECIKI Z KASZY JAGLANEJ I PIECZONEGO KALAFIORA - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kotleciki z kaszy jaglanej i pieczonego kalafiora SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka pieczonego rozdrobnionego kalafiora
  • 1 jajko
  • opcjonalnie bułka tarta
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Zmiksuj kalafiora z kaszą. Dodaj jajko i dopraw solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest za rzadka dodaj nieco bułki tartej.
Uformuj niewielkie kotleciki.
Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podaj z sosem czosnkowym lub gęstym jogurtem i świeżymi warzywami.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów