Korzenne ciasteczka na jeden kęs

Korzenne ciasteczka na jeden kęs

Do upieczenie takich ciasteczek mona użyć foremki do magdalenek albo takiej na inne małe ciasteczka. Są fajną alternatywą dla pierniczków, takich na jeden kęs. Na tyle niewielkie, że zjedzenie nawet 10 nie wywoła poczucia winy nawet u odchudzającego się konsumenta:) Przyjemnie korzenne, a zrobienie ich zajmuje dosłownie moment!

 

Zdjęcie - Korzenne ciasteczka na jeden kęs - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Korzenne ciasteczka na jeden kęs - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Korzenne ciasteczka na jeden kęs - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Korzenne ciasteczka na jeden kęs

Agata, 8 grudnia 2010

Zdjęcie - Korzenne ciasteczka na jeden kęs - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Jajko ubić ręczną trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Ciągle ubijając, dolewać delikatnym strumieniem olej. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i solą. Delikatnie połączyć. Piec do lekkiego zbrązowienia brzegów ciasteczek w 180 oC.
Ostudzone pokryć lukrem i posypać posiekanymi orzechami

Kategorie przepisów