Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek

Bardzo lubię kompot z rabarbaru, jest taki orzeźwiający, tym razem dodałem trochę jabłek. Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • 3 l wody
  • 1 kg rabarbaru pokrojonego w kawałki długości około 4 cm
  • 3 jabłka pokrojone w ósemki
  • 4 goździki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • sok z 1 cytryny
  • cukier do smaku (ja dodałem 5 łyżek)
Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Rabarbar i jabłka zalać wodą, dodać goździki i cynamon, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu) około 10 min, przecedzić, doprawić sokiem z cytryny i cukrem. Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Kompot z rabarbaru i jabłekZdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Kompot z suszu

    Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Aromatyczny dżem z dyni

    Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Barszcz czerwony (wigilijny)

    Zdjęcie - Kompot z rabarbaru i jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Buraki na ciepło

    Kategorie przepisów