kolorowa sałata

kolorowa sałata
Wiosna w pełni, świeżych cudności na targu mnóstwo, trzeba korzystać. Nakupiłam w sobotę rabarbaru, młodej kapustki, aromatycznego koperku, chrupiące rzodkiewki, młodziutkie pomidorki i wiele innych pyszności, a teraz wszystko po trochu przerabiam.
Przedstawiam jedną z sałat imieninowych Taty, co prawda nie składa się z nowalijek, ale jest bardzo wiosennie kolorowa.

Kolorowa sałata
  • mieszanka kolorowych salat
  • trochę rukoli
  • sałata lodowa
  • spora garść suszonej żurawiny
  • rulonik koziego sera lub pleśniowy
  • pomarańcz
  • sos: 2 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka oleju z pestek winogron, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka miodu
Zdjęcie - kolorowa sałata - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDo miski wrzucamy mieszankę sałat, rukolę i poszatkowaną lodową. Kozi ser kroimy w plasterki, pomarańcz dzielimy na cząstki, obieramy z białej błonki i kroimy na kawałki. Dorzucamy razem z żurawina do sałat. Polewamy sosem. (inspiracja Palce Lizać)

Kategorie przepisów